Merhaba arkadaşlar bu yazımızda vSphere ile kullanmanız gereken donanım veya ESX ve sanal makineler için en iyi ayarlar konularına değineceğiz.

Chapter 1 Hardware for Use with VMware vSphere :  Donanım seçiminizde size rehberlik eder. HCL‘deki donanımı seçmek ayrıca çalıştırdığınız yazılımla uyumlu değil mi kontrol etmek bt yöneticileri tarafından çok dikkat edilen konulardan biridir. VMware 72 saat boyunca bellek testi çalıştırmanızı önerir.

Chapter 2 ESXi and Virtual Machines : Bu bölümde ESXi yazılımının kendisi ve içinde çalışan sanal makineler ile ilgili, bir dizi performans değerlendirmelerine rehberlik sağlar.

Chapter 3 Guest Operating Systems : Bu bölümde sanal makinelerde çalışan guest işletim sistemleri ile ilgili kılavuz bilgiler verilmektedir.

Chapter 4 Virtual Infrastructure Management  : Bu bölüm, altyapı yönetimi ile alakalı en iyi uygulamaları seçmemize  rehberlik sağlar.Önerilerin çoğu bu bölümde bulunan bir VMware vCenter’a bağlı bir vSphere Web İstemcisi kullanılarak uygulanabilir.

vSphere 6.7 migration paths

vSphere 5.5’ten yeni sürüme geçemezsiniz. 6.0, 6.5-6.5U1x, yükseltme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

vSphere 5.5> 6.7 (desteklenmiyor) 
vSphere 6.0> 6.7 (YES) 
vSphere 6.5-6.5U1x (YES)

Bir yanıt yazın